TAX STRUCTURE IN INDIA
Nainita Zanje • onGeneral 11 years ago • 2 min read

TAX STRUCTURE IN INDIA

1) Qus. : What are you doing ?

Ans. : Business.

Tax : PAY PROFESSIONAL TAX !

2) Qus. : What are you doing in Business ?

Ans. : Selling the Goods.

Tax : PAY SALES TAX !!

3) Qus. : From where are you getting Goods ?

Ans. : From other State/Abroad

Tax : PAY CENTRAL SALRES TAX, CUSTOM DUTY & OCTROI !

4) Qus. : What are you getting in Selling Goods?

Ans. : Profit.

Tax : PAY INCOME TAX !

5) Qus. : Where you Manufacturing the Goods?

Ans. : Factory.

Tax : PAY EXCISE DUTY !

6) Qus. : Do you have Office / Warehouse/ Factory ?

Ans. : Yes

Tax : PAY MUNICIPAL & FIRE TAX !

7) Qus. : Do you have Staff ?

Ans. : Yes

Tax : PAY STAFF PROFESSIONAL TAX !

8) Qus. : Doing business in Millions ?

Ans. : Yes

Tax : PAY TURNOVER TAX !

9) Qus. : Are you taking out over 25,000 Cash from Bank ?

Ans. : Yes, for Salary.

Tax : PAY CASH HANDLING TAX !

10) Qus. : Where are you taking your client for Lunch & Dinner ?

Ans. : Hotel

Tax : PAY FOOD & ENTERTAINMENT TAX !

11) Qus. : Are you going Out of Station for Business ?

Ans. : Yes

Tax : PAY FRINGE BENEFIT TAX !

12) Qus. : Have you taken or given any Service/s ?

Ans. : Yes

Tax : PAY SERVICE TAX !

13) Qus. : How come you got such a Big Amount ?

Ans. : Gift on birthday.

Tax : PAY GIFT TAX !

14) Qus. : Do you have any Wealth ?

Ans. : Yes

Tax : PAY WEALTH TAX !

15) Qus. : To reduce Tension, for entertainment, where are you going?

Ans. : Cinema or Resort.

Tax : PAY ENTERTAINMENT TAX !

16) Qus. : Have you purchased House ?

Ans. : Yes

Tax : PAY STAMP DUTY & REGISTRATION FEE !

17) Qus. : How you Travel ?

Ans. : Bus

Tax : PAY SURCHARGE !

18) Qus. : Any Additional Tax ?

Ans. : Yes

Tax : PAY EDUCATIONAL, ADDITIONAL EDUCATIONAL &

SURCHARGE ON ALL THE CENTRAL GOVT.'s TAX !!!

19) Qus. : Delayed any time Paying Any Tax ?

Ans. : Yes

Tax : PAY INTEREST & PENALTY!


Responses

Login to add comments on this post.

  • Guest 10 years ago

    Respected All

    I want to collect all details of professional tax applicable in various states in India for my further working. If possible then please give me state wise detail.

    Regards..

    Amit Bansal